Slow fashion in je kast, hoe doe je dat?

Met de principes van slow fashion, waarbij de focus ligt op kwaliteit, duurzaamheid en tijdloosheid, kun je een garderobe creëren die niet onderhevig is aan de wisselende trends. Door bewust te winkelen help je niet alleen de aarde, maar ook de mensen die jouw kleding maken. Of zoals wij vaak zeggen: ‘fair to people, caring for nature.’ In deze blog delen wij graag wat tips om jouw kledingkast te vullen met slow fashion.

Key items:

Er zijn een aantal items die je op veel verschillende manieren kan stijlen. Investeer in tijdloze duurzame kledingstukken, zoals een klassieke blazer van duurzaam geproduceerde stof, een witte blouse van biologisch katoen, een paar jeans van een duurzaam denimmerk en een goeie pantalon (zoals onze Lumi pants). Met deze items kan je eindeloos veel outfits creëren en ze helemaal op jouw manier stijlen.

Vermijd trends:

Vermijd trendgevoelige items Hoewel het verleidelijk kan zijn om mee te gaan met de laatste trends, zijn trendgevoelige items vaak van kortere duur en kunnen ze snel uit de mode raken. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor tijdloze klassiekers die niet onderhevig zijn aan trends. Kies voor eenvoudige en tijdloze ontwerpen die bij verschillende seizoenen passen en die je jarenlang kunt dragen, in plaats van snel veranderende trends te volgen.

Zorg goed voor je kleding:

Er hangen parels in jouw kast die met liefde gemaakt zijn. Verzorg je kleding daarom ook met liefde. Het goed verzorgen van je kleding is essentieel om ervoor te zorgen dat ze er op hun best uitzien en langer meegaan. Was je kleding op de juiste manier volgens de was instructies om slijtage en kleurvervaging te minimaliseren. Hang je kleding op of vouw ze netjes op om kreukels te voorkomen. Lees nog meer tips over kledingverzorging op onze blog: care for clothes.

Slow fashion hoeft dus niet saai te zijn en is juiste de nieuwe mode! Door bewuste keuzes maak je je kledingkast en de aarde een stukje duurzamer.

Store