” Your daily life outfits. But better:) Designed to become your forever favourites. Flowy and feminine silhouettes. Consciously & fair made.” 

But better:) 

Elk ontwerp dat we maken draagt een verhaal. Van ateliers bomvol vakmanschap, mooie duurzamere materialen en heel veel tijd en liefde. Bij alles wat we maken zoeken we naar de perfecte balans tussen kleuren, silhouetten en nét die extra spark. Want: onze outfits zijn niet voor even, maar “designed to become your forever favorite”

Consciously & fair made

Founder Janine Hoekman startte Common & Sense in 2019 vanuit haar persoonlijke missie om verschil te maken in de kledingindustrie.  Want kleding gaat over mensen. Over makers die waardering verdienen. Over vakmensen die werken voor een eerlijk loon, op een veilige plek. En het gaat over jou. Omdat je met een duurzaam kledingstuk écht verschil maakt.

We werken samen met een klein netwerk van hoofdzakelijk Portugese makers. Wat ze gemeen hebben is de passie voor ethisch en duurzaam ondernemen. We zijn er namelijk van overtuigd dat verandering pas echt mogelijk is als je het samen doet. Daarom vinden we het belangrijk om samen te werken met atelier eigenaars en leveranciers die onze missie delen. 

Meer informatie over hoe je eerlijk en fair trade kleding produceert en welke eisen en afspraken gelden, lees je hier.

Team

Janine Hoekman
founder | design | storytelling

Antonie Kamerik
FOUNDER | supply chain management

Fie Bos
Fashion Designer

Lydia Hubers
Customer Support

Onze meest gelezen blogs 

Janine schrijft met regelmaat blogs over haar passie voor het verduurzamen van de kledingindustrie. Dit zijn de meest gelezen blogs: 

“Human beings made your clothes. Thank you for caring”

 

 

Meld je aan

Voor eerlijke verhalen, nieuwe items en mooie acties, tips waar je écht iets aan hebt en een kijkje achter de schermen.