Niet zo eerlijk

De kledingindustrie heeft een probleem. Veel kleding komt uit landen waar kledingmakers héél hard moeten werken voor héél weinig geld. Lekker goedkoop, maar niet oké. Dankzij kritische journalisten, documentaire makers, alerte politici en activisten weten we dat (bijna) allemaal. 

Daarom startten we in 2019 met Common & Sense: een fair en duurzaam kledingmerk. Fair to people, caring for nature is ons motto. Want kleding gaat over mensen. Over makers die waardering verdienen. Over vakmensen die werken voor een eerlijk loon, op een veilige plek. En het gaat over jou. Omdat je met een duurzaam kledingstuk écht verschil maakt.

lEES MEER

Spannende zoektocht

Dat begon met een fantastisch avontuur waarvoor we eerst een half jaar achter de schermen van de kledingindustrie doken, op zoek naar een nieuw verhaal.

Janine (co-owner): “Het was een ongelooflijk spannende zoektocht. Ik verbaasde me over de wirwar van subcontractors, het ontbreken van transparantie over arbeidsomstandigheden in fabrieken. Maar tegelijkertijd ontdekte ik ook een andere kant. Ik kwam in contact met fair trade ateliers met vakmanschap hoog in het vaandel. Waar mensen complete kledingstukken maken, in plaats van dag in dag uit dezelfde zoom naaien. Waar moeders de skills om een atelier te runnen doorgeven aan hun dochters. En ik ontdekte een parel op eigen bodem. Kleine Nederlands atelier en een sociaal project waar kledingmaken gecombineerd wordt met taalles en integratie voor nieuwkomers.”

Elk product heeft een eigen verhaal. Je vindt op onze product pagina’s bij elk kledingstuk informatie over het maakproces.

Duurzaam ondernemen

Inmiddels werken we samen met meerdere leveranciers in Nederland, Turkije en India. Wat ze gemeen hebben is de passie voor ethisch en duurzaam ondernemen. We zijn er namelijk van overtuigd dat verandering pas echt mogelijk is als je het samen doet. Daarom vinden we het belangrijk om samen te werken met atelier eigenaars en leveranciers die onze missie delen. 

Meer informatie over hoe je eerlijk en fair trade kleding produceert en welke eisen en afspraken gelden, lees je hier.

Team

Janine Hoekman
founder

Antonie Kamerik
FOUNDER

Eva Heikoop
Customer Support

Lydia Hubers
Customer Support

“Human being made your clothes. Thank you for caring”

 

Meld je aan

Voor eerlijke verhalen, nieuwe items en mooie acties, tips waar je écht iets aan hebt en een kijkje achter de schermen.