Tips: zo blijft jouw duurzame kleding lang mooi

Hoe kun je duurzame kleding het beste wassen? In deze blog 4 tips om de kwaliteit van jouw duurzame kleding zo mooi mogelijk te houden. 

1. Lees de was instructies

Niet alle kledingstukken kun je op dezelfde manier wassen. De beste vuistregels is: kort en koud wassen, tenzij er hele intense vlekken inzitten. In onze labels staat altijd: keep it short and cool, nature will thank you. Kun je de was instructies niet vinden? Op de website van Common& Sense vind je ook altijd onze was tips per item!

2. Gebruik de juiste wasmiddelen

Gebruik het juiste wasmiddel voor het type stof en de kleur van je kleding. Sommige wasmiddelen zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor witte kleding, terwijl andere wasmiddelen beter geschikt zijn voor gekleurde kleding. Ook kun je het beste wasmiddel gebruiken dat speciaal is ontworpen voor fijne was als je bijvoorbeeld delicate stoffen wilt wassen. Gebruik niet te veel wasmiddel wanneer je je kleding wast. Te veel wasmiddel kan ervoor zorgen dat je kledingstukken stijf en hard worden, en dat de kleuren vervagen. Nog een tip: tegenwoordig zijn er allemaal duurzame alternatieven voor wasmiddelen. Zo voeg je nog een extra vleugje duurzaamheid toe aan jouw kledingkast!

3. Berg je kleding netjes op

Berg je kleding op in ruimte waar het niet snel vochtig wordt. Je kleding aan een kledinghanger hanger is het beste voor de kwaliteit. Als je je kleding na het dragen meteen ophangt, blijft het mooier dan wanneer je het op een hoopje op de grond laat liggen. Door je kleding op te hangen, voorkom je dat het kreukt en verlies je minder snel knopen en andere versieringen. Past het niet allemaal aan je rek? Vouw het dan netjes op en leg het in een lade.

4. Repareer beschadigde kleding

Wanneer een kledingstuk toch beschadigd is, hoef je het niet meteen weg te gooien. Je kan je kledingstuk laten repareren door een kledingmaker of je kan het zelf maken. Daarnaast kan je altijd kleding upcyclen. Door een paar aanpassingen kan je nieuw leven in je item blazen. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar je draagt ook nog eens een one of a kind!

Wij zorgen voor de duurzame productie en met deze tips kan je ervoor zorgen dat jouw kleding een duurzaam leven kan leiden 😉. Heb je nog meer tips? Stuur ons gerust een mailtje en dan kunnen we deze toevoegen aan de lijst!

PS: woon je in Utrecht en ben je opzoek naar een goeie kledingmaker? Onze favoriete is Iffet op de Amsterdamsestraatweg.

Store