NIEUW | Matching scrunchies #nowaste project

Wat doe je met de mooie stof die over is van de Dutchie Dresses? Matching scruncies maken natuurlijk😊 En zo ontmoette ik Jet en Wiep, tweelingzussen die samen de webshop Scruncies Handmade With Love runnen. Een paradijs voor scruncie lovers. Alles is handgemaakt van de leukste stofjes; van teddy tot velvet tot mooie printjes.

En de left overs van de Dutchie Dress? Daar wisten Jet en Wiep wel een goede oplossing voor. We besloten een leuke mini collectie te maken van scruncies, die matchen bij de jurkjes. Jet maakt ze allemaal met de hand, gewoon zoals ze altijd doet. En weet je trouwens wat extra leuk is? Elke kleur scruncie is uniek in vorm en grootte. Zo hebben we ervoor gezorgd dat er zoveel mogelijk van de stoffen gebruikt wordt. Want zero waste, daar gaan we voor in deze samenwerking. Ben je ook benieuwd hoe ze eruit zien? Kijk dan snel hier. De scruncies zijn ook los te verkrijgen. En neem ook zeker even een kijkje in de webshop van Scrunchieshandmadewithlove.

Ps. Overigens worden de stoffen in het atelier zelf ook nooit weggegooid. De grotere stukken gaan vaak naar een goed doel, en de kleinere stukjes worden bijvoorbeeld gebruikt op scholen of weggegeven aan mensen uit de buurt die er leuke dingen van maken.