To be honest, ik heb dit onderwerp zo lang mogelijk voor me uitgeschoven. Tot ik vanmiddag door het centrum van Utrecht liep en zag dat het werkelijk OVERAL sale is. What to do?

Mijn motto is: eerlijke kleding voor ene prima prijs. Past sale daar wel bij? Na een lange wandeling heb ik besloten om de Fair For Fifty dress niet in de sale te doen. Ik leg jullie graag uit waarom. Er zijn namelijk verschillende redenen om wél sale te doen:
 
  1. Sale is handig voor winkels om (letterlijk) ruimte te maken voor de nieuwe collectie die voor de deur staat. De ruimte in fysieke winkels is vaak beperkt en extra ruimte kost extra geld.
  2. Soms is sale noodzakelijk uit financieel oogpunt. Bijvoorbeeld om een collectie die slecht verkocht, toch nog iets op te laten brengen.
  3. Maar verreweg de meeste (grote) winkels gebruiken de sale als marketingtruc om jou iets te laten kopen dat je niet perse nodig hebt.
Het valt me op dat je in sommige winkelketens altijd sale hebt. Dat is alleen te financieren als je de marges op de kleding flink omhoog gooit. Beetje lullig wel voor mensen die de volle pond betalen. Je betaalt dan in principe extra geld voor het koopje van de sale-shoppers.
 
Ik ben trouwens niet persé anti-sale. Soms is het praktisch nodig (zie reden 1 en 2). En zeg nu zelf, soms is het ook best fijn om iets te kopen met een beetje korting.
 
De Fair For Fifty dress is ontstaan vanuit het ideaal om eerlijke kleding betaalbaarder te maken en daarmee toegankelijk voor meer mensen. Vijftig euro is de eerlijke prijs. Hierin heb ik geen marges berekend voor sale en kortingen. Daarnaast voelt sale op dit moment voor mij niet eerlijk naar de mensen toe die in de afgelopen tijd de Fair For Fifty dress kochten, en hun vertrouwen uitspraken in dit concept.
 
Laatste gedachtenspinsel: ik vind eigenlijk dat je loyaliteit en vertrouwen van mensen moet belonen, en niet perse het ‘kopen omdat het nu goedkoper is’. Maar hoe precies, daarvoor heb ik nog een goede brainstorm nodig. Heb jij een goed idee? Laat het me weten!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *