Alles wat je over dit Fair Fashion Experiment moet weten!

Een aantal maanden geleden besloot ik alleen nog eerlijke kleding te kopen. Dat mislukte dus. Ik kocht een top en een jurkje bij fast fashion ketens. Oorzaak? Ik had haast en geen zin om veel tijd en geld te spenderen. 

Het was overigens niet alleen maar een mislukking. Ik ontdekte namelijk hele toffe nieuwe merken én zag dat er bekende, grote merken zijn met veel winkels waar je ook prima kunt shoppen. Neem bijvoorbeeld G-star of Vanilia. In het algemeen vielen me 2 dingen op: 

  1. Het aanbod is niet bijzonder groot
  2. Eerlijke kledingmerken zijn vaak erg duur 

Eerlijke kleding is vaak duur

Ja, logisch toch, denk je misschien. Natuurlijk is eerlijke kleding duur, want het moet eerlijk gemaakt worden en dat kost nu eenmaal meer geld. Dat begrijp ik ook, maar ik vraag dus me af hoeveel meer het écht kost. Want hoe fijn zou het zijn als eerlijke kleding gewoon een prima prijs zou hebben? Uiteraard geen bodemprijzen, want een jurkje dat maar 15 euro kost kan natuurlijk helemaal niet. Maar stel je doet die prijs keer drie, dan lijkt mij dat een redelijk bedrag.

Uitdaging

Dit is natuurlijk makkelijk gezegd vanaf de zijlijn. En daarom besloot ik te starten met een tweede experiment. Via Common & Sense start ik een Fair Fashion Experiment met de volgende uitdaging: 

Lukt het mij om een mini-collectie te maken van eerlijke kleding voor een prima prijs? 

Want waarom is de afkomst van zoveel kleding nog steeds shady? Is het écht zo moeilijk om informatie te achterhalen en transparant te zijn, of kan de waarheid het daglicht niet zien? En hoeveel kost eerlijk nu écht? Ik ben benieuwd welke keuze’s en dilemma’s ik tegen kom en deel ze graag met jou via deze blog. Hier deel ik: 

  • In’s en out’s van mijn zoektocht
  • Eerlijke verhalen
  • Dilemma’s 
  • Failures 
  • Juicy details 

Je kunt me ook volgen op Instagram: @commonsense.nl  

Beeld: Red Log